Actueel 2014

 

Zo 2 nov Heerlerbaan

Het jaarlijkse koffieconcert stond voor vandaag op de planning. Aangezien Prinses Marijke echter al 65 jaar bestaat was dit tevens het geschikte moment om dit te combineren. Het werd een drukke dag waarbij heel wat korpsen acte de precense gaven. Een opsomming voor de volledigheid:

Jachthoorn en Trompetterkorps Eddelweiss, Drumfanfare de trommelaere Herle, Drumband Marijke Hoensbroek,The Coriovallum pipe band, Fanfare st hubertus Hoensbroek, Schalmeienkorps GlŁck auf Heerlen, Bazuinenkorps Jong Leven Brunssum, Fluit en tamboerkorpS Odeon Terwinselen, Harmonie st Bernadette Molenberg, Trommel und Pfeifferkorps Strauch, Mannenkoor Polyhymia Heerlerbaan en tot slot een muzikale act van cv de Soeplummele.

Nogmaals hartelijk dank aan allen voor hun aanwezigheid namens Bestuur en leden van Prinses Marijke.

Zo 21 sep Kerkrade

Het bundesschutzenfest georganiseerd door de schutterij St Hubertus Haanrade was ons volgend optreden. Dit was een optreden waar massaliteit overduidelijk aanwezig was. Over de 150 schutzenvereinen en 75 muziekkorpsen, 12000 toeschouwers tja is wel erg veel. Het is natuurlijk als korps heel prettig om te lopen met zo veel toeschouwers, alleen is de mogelijkheid om eruit te springen dan natuurlijk wel erg moeilijk. De muziekkorpsen waren bedoeld als opvulling, en dat was ook wel te merken, alle aandacht ging naar de schutters. De schutzenvereinen waren massaal uit Duitsland de grens over gewipt. De sfeer zat er goed in, absoluut, er werd volop bier geschud en de drank liederen volgden elkaar dan ook snel op. De schutters hebben een prachtige dag gehad ondanks de regen die af en toe viel, maar voor de muziekkorpsen zijn dit soort evenementen toch niet echt bedoeld als een muzikale uitdaging.

Zo 22 jun Badmunstereifel

Ook hier zijn we al weer jaren vaste deelnemer aan het festival. Samen in de bus is natturlijk bevordering voor de sfeer.
Zoals gewoonlijk hadden we weer wat aanvangstperikelen met omkleden, en waar zijn de instrumenten? Maar daarna werd er een mooi concert gegeven onder de toeganspoort.
Aanmelden op het plein en vervolgens hadden we vrije tijd waarin eenieder kon doen wat hij wilde, shoppen wandelen of eten en drinken.
De optocht door het dorp was weer goed bekeken door veel bezoekers, en op het defile kregen we weer veel applaus.
Als laatste moesten we 2 bejureerde stukken spelen op 'der Festplatz'. Dit verliep naar behoren voor een samenwerkingsverband dat pas een 1/2 jaar samen musiceerd. Bij de prijsuitrijking vielen ons 3 prijzen ter eer, en zodoende konden we weer een geslaagde dag afsluiten.

Vr 20 jun Wandelvierdaagse Hoensbroek

Zoals de afgelopen jaren waren we dit jaar ook weer present op het 4 daagse wandelevenement in Hoensbroek. Na het opstellen bij kasteel Hoensbroek, liepen we gezamelijk met de wandelaars naar Mariarade. De laatste loodjes zogezegd. Eximent zoals we tegenwoordig ons presenteren (het samenwerkingsverband met Fluit en tamboerkorps Terwinselen) heeft zich duidelijk gepresenteerd.
Na afloop waren de verfrissingen dan ook meer dan welkom, want zoals bekend loopt meer dan de helft van het traject bergop.
Op naar het volgend jaar!

Zo 27 apr Koningsdag Heerlerbaan/Eygelshoven

Vandaag de eerste keer presenteren in de mix van muzikanten van Prinses Marijke en Odeon Terwinselen. Aangezien we al een tijdje aan het repeteren waren, vielen de zenuwen wel mee. Men was meer gefocused op hoe ziet het geheel er uit en hoe klinkt het? Nou, goed dus!!!

Het samenwerkingsverband heeft nu officeel zijn eerste optreden verzorgd, en dat notabene ook nog ter ere van de eerste Koningsdag van Koning Willem Alexander. Wat wil je nog meer? Er werden 2 optochten gelopen. Op de Heerlerbaan fietsten de kinderen met hun versierde fietsen mee, en in Eygelshoven liepen de kinderen met hun lampionen mee. Ter afsluiting was er ook nog een groot vuurwerk. Voor herhaling vatbaar gezien de reacties van een ieder.

21 apr Halfvastenoptocht in Kermt (B)

2e paasdag is nou niet een dag waar we gewend zijn om een karnavalsoptocht te lopen, en toch hebben wij dat gedaan. De officiele sluiting van het karnavalsseizoen zoals ze zelf vermelden. Nou we hebben het geweten. Een lange stoet die ook nog gegeseld werd door eerst zon en warmte en daarna regen en wind. Ondanks het weer waren er toch veel toeschouwers waardoor het apart en bijzonder was.

Zo 23 mrt en Zo 6 april karnavaloptocht BelgiŽ

Hierover kan ik alleen maar melden als webmaster, zie de foto's, aangezien ik zelf niet aanwezig heb kunnen zijn.

Zo 16 mrt Jaarvergadering

Dit jaar bestaat de vereniging 65 jaar en op zondag 16 mrt j.l heeft zij tijdens haar jaarlijkse ledenvergadering weer enkele leden mogen feliciteren met hun jubileum. Dit keer waren er zelfs 2 kanjers bij: het Erelid Piet Adriaans zowaar 50 jaar en het erelid Gerrit Groen 40 jaar. Vanwege gezondheidsredenen was Piet niet aanwezig en zal hij in besloten kring door een bestuursafvaardiging worden gehuldigd.

Aangevuld met nog 2 leden waren er 4 jubilarissen, te weten:

Piet Adriaans 50 jaar

Gerrit Groen 40 jaar

Andrea Secic 12,5 jaar

Rob Clement 10 jaar

Allen kregen een mooi presentje, en een speciaal speldje voor hun trouwe dienst. De limburgse Bond van Tamboerkorpsen was deze dag vertegenwoordigd in de persoon van Frans Verboeket en hij mocht de verscjillende bondsonderscheidingen opspelden. Ook hij zorgde na de voorzitter voor mooie woorden die erg gewardeerd werden. Voor zowel Piet als Gerrit is door de vereniging een speciale plaquette gemaakt. Daarnaast werd er ook weer de jaarlijkse muzikant van het jaar verkozen. Dit jaar was dat Kevin AriŽns.

Zie ook de foto's