Verslagen 2015

Zo 8 nov Koffieconcert Heksenberg

Vandaag was weer het jaarlijkse koffieconcert aan de beurt. We trokken hiervoor naar de Heksenberg, naar Edelweiss, die tevens hun 55 jarig bestaan vierden. Na de loterij over de speelvolgorde kwamen wij als 4e en laatste uit de bus. Dit kwam eigenlijk ook wel handig uit, want dan konden we de instrumenten laten staan voor de gezamelijke stukken die we ingestudeerd hadden met de andere korpsen. Eerst waren we zelf aan de beurt. Vandaag hadden we 2 muzikanten die weliswaar al op de planken hadden gestaan maar nu weer voor de eerste keer samen met Prinses Marijke speelden. Sjeng Vaessen en Jean Hahnraets. We speelden vlotjes ons repertoire en kregen de zaal ook nog aan het meedoen. Ter afsluiting speelden wij de felicitatiemars voor Edelweiss. Hierna speelden wij 5 stukken waaronder Happy een recente hit van "Will Pharel". Het publiek was enthousiast en wat ons betreft is er een nieuwe traditie geboren. Op naar het volgende jaar!

Zo 21 jun Badmünstereifel Duitsland

Het was al weer het zoveelste jaar dat we richting Duitsland trokken voor het muziekfestival in Duitsland. Wat we niet wisten was dat de winkels in Bad Münstereifel op zondag niet meer open waren agv een beleidsverandering. We verwachten dus ook dat er veel minder belangstelling zou zijn, maar niets bleek echter minder waar. Ondanks dat het zelfs een half uurtje regende was er genoeg publieke belangstelling. Dit jaar liepen wij niet mee in de optocht vanwege een te smalle bezetting. Gelukkig gaan er nieuwe leden mee spelen in de nabije toekomst, waardoor de basis weer wat breder wordt. Dit gaf ons de mogelijkheid om op het terras naar de andere verenigingen te kijken, wat wij dus ook deden onder het genot van een heerlijk ijs. Wel participeerden wij in het concert waar we ook nog een 2e prijs wisten weg te halen. Al met al, een prettige zondag die zeker vervolg zal krijgen in de komende jaren.

 

Zo 31 mei Concert Oranjehof Heerlerbaan

Het weer was nogal onstuimig waardoor besloten werd het concert binnen te laten plaats vinden. Voor het optreden werd er nog een extra repetitie ingelast welke een positief resultaat opleverde. Tijdens het opbouwen van de instrumenten constateerden wij dat de verwarming wel redelijk hoog stond, maar ja ouderen hebben nu eenmaal behoefte aan een prettige omgevingstemperatuur. Het concert liep voorspoedig en ook hier werd om een zugabe gevraagd. Hier gaven wij graag gehoor aan middels oa het limburgs volklied wat door de menigte uit volle borst werd meegezongen. Na afloop was een ieder tevreden en konden we genieten van heerlijke rijstevla en aardbeienvla.

Zo 7 mei Moederdagconcert Parc Imstenrade

Het zonnetje scheen volop en dat gaf ons de mogelijkheid om het concert buiten te spelen. Nadat de instrumenten waren opgezet en de bewoners en familie en bekenden zich verzameld hadden op het voorplein, kon het concert beginnen. De toehoorders applaudiseerden en genoten volop na elk nummer. Als toegift werd er gevraagd naar "Geneet van t Laeve" van Jef Diederen, maar helaas hadden wij dat niet op het repertoire staan. Daarvoor in de plaats werd het Limburgs volkslied gespeeld wat uiteindelijk door eenieder met volle borst meegezongen werd. Na afloop kregen de leden van Prinses Marijke een broodjeslunch aangeboden waar een ieder dankbaar gebruik van maakte.

Ma 27 april koningsoptocht Heerlerbaan

Deze werd afgelast vanwege het te verwachten slechte weer.

Zo 26 april communiecantjes Heerlerbaan

Opstellen moesten we bij de kerk, en daarna de clemensmeulemansstraat omhoog naar parc imstenrade. Bergop beginnen is voor niemand prettig en zeker niet voor muzikanten die ook nog een blaasinstrument moeten spelen. Nadat we bij Parc imstenrade aankwamen moesten we dus ook even op adem komen. Daarna liepen we echter berg af met pastoor en misdienaren achter ons en daarachter de kinderen in de huifkar. Als laatste liepen de ouders. Bij de kerk werden we opgewacht door een grote menigte die voor een enthousiast ontvangst zorgden. Na de felicitatiemars mochten de communicantjes de kerk in en voor ons zat het er al weer op.

Zo 15 maart Jaarvergadering

Zoals het iedere vereniging betaamt en dus ook Prinses Marijke, dient er jaarlijks een jaarvergadering georganiseerd te worden. Na de formaliteiten werd de muzikant van het jaar bekend gemaakt. Nicolette Windmuller was dit jaar de eer toebedeeld. Zij werd in het zonnetje gezet, en als kers op de taart kreeg zij ook nog eens een speldje van de bond omdat zij 40 jaar lid was van Prinses Marijke. Als laatste werd Henk Hendriks bedankt door de leden voor zijn inzet met een attentie.

Zo 8 maart Karnavalsoptocht Maasmechelen

Zoals al een aantal jaren het de gewoonte is werd er ook dit jaar weer deel genomen aan de halfvasten stoeten in België. Maasmechelen was dit jaar voor Prinses marijke aan de beurt. Ook hier hadden we weer een lekker zonnetje. Vol goede moed en hopende op een voorspoedige optocht, stelde het korps zich bij de opstelroute klaar en wachtte op het vertreksein. Dat dit even zou duren was wel bekend maar een aantal uren daar was een ieder toch niet zo blij mee. We liepen ver achteraan in de optocht en waren dus ook pas in het donker aan het eindpunt. De vermoeidheid was wel bij eenieder aanwezig, maar nadat het belgisch bier en frieten uit het frietkot goed gesmaakt hadden, ging eenieder toch op weg terug naar Nederland.

Za 14 februari Kinderoptocht Heerlen

Wederom werden we verrast door aangenaam weer waardoor het lopen van de jaarlijkse kinderoptocht in Heerlen een prettige aangelegenheid was. Zoals gewoonlijk was het verzamelen bij de spuiklep en daarna gezamenlijk met de trein naar het station van Heerlen. Aangezien men nog steeds bouwt aan het Maankwartier, moesten we via een grote trap het perron verlaten. Door de vele winkelende mensen en het goede weer was elke muzikant bereid een stapje extra te doen. Na afloop was een ieder opgetogen en bereid het kanavalsfeest van 3 dolle dagen te omarmen. Op naar het volgend jaar!