Verslagen 2016

Zo 25 sep 2016 Concert Parc Imstenrade Heerlerbaan

Er van uit gaande dat zo laat in het jaar we toch wel enige schuil nodig zouden hebben, zou het concert plaats vinden in de kapel. Wisten wij veel dat het zo een zonnig najaar zou worden waardoor het eigenlijk ook net zo goed buiten had plaats kunnen vinden. Wellicht dat daardoor de opkomst van toeschouwers wat tegenviel. De mensen die er wel waren hebben zich goed geamuseerd. Er werden vragen gesteld over de muzikanten en over de instrumenten. Daarnaast werden er zugabe's gevraagd. Blijkbaar hadden we toch een gezellig uur met elkaar en op naar het volgend jaar

Za 17 sep 2016 Spellendag Nuth

De Haversack in Nuth was dit jaar onze afspraakplek waar we gezamenlijk met alle leden een gezellige dag zouden hebben. Na ontvangst kregen wij een lunch aangeboden, die we wel konden gebruiken aangezien we daarna een stevige wandeling zouden gaan maken in en om de verzamelplek. Nou dat werd ook een stevige wandeling! Na een aantal uren wandelen hadden we een kasteel een manege diverse bossen en een hoop gedichten zien langs komen. Stevige honger en flinke dorst waren het gevolg. Nadat deze honger gestild was werden diverse spellen gespeeld door de diverse groepen, die met veel passie en strijdlust uitgevoerd werden. Uiteindelijk zijn we allemaal competatief, en willen we allemaal winnen. Al met al een geslaagde dag.

Zo 19 jun 2016 BadmünsterEifel

Vandaag zouden we dan voor de eerste keer het nieuwe stuk "Pirates" laten beoordelen door de jury. Hiervoor trokken we naar ons inmiddels bekende BadmünsterEifel. Het had de afgelopen week heel veel geregend, en we hoopten dat het minimaal droog zou blijven. Poeh, gelukt! We begonnen met ons concert aan de poort. "Pirates" werd 2 keer gespeeld en al doende begon het gevoel ervoor te komen. Helaas heeft men de winkeliers verboden om nog langer op zondag de winkels open te houden, wat enorm scheelt in de publieke belangstelling. Des al niet te min werd er met overgave door ons gespeeld voor de enkelingen die toch aanwezig waren. Nadat we de optocht door de binnenstad hadden gevolgd maakten wij ons op voor het "wehrtungsspiel". Er waren genoeg verbeteringen te noteren, maar overall was het stuk positief beoordeeld. Op naar een nog betere performance van het stuk welk in de komende repetities ongetwijfeld aan de orde zal zijn.

Zo 22 mei 2016 Concert Oranjehof Heerlerbaan

Vandaag was de dag dat we ons nieuw ingestudeerd stuk zouden gaan spelen "Pirates of the Caribean". Een extra repetitie was dan ook voorzien om de puntjes op de i te zetten. Deze verliep voorspoedig waardoor eenieder met goede moed naar de Oranjehof trok. We werden al opgewacht door veel ouderen die de verwarming ook op oudere temperatuur hadden laten zetten, voor ons nogal warm dus. Het concert verliep voorspoedig, alhoewel ons nieuwe stuk beter op de repetietie liep dan tijdens het concert, Maar goed klaar zijn we natuurlijk nog lang niet, dus nog genoeg werk aan de winkel. Voor ons komende optreden in Bad Munster Eifel moet er dus nog geschaafd worden. Na afloop werden we weer getrakteerd op een heerlijk stuk vla waardoor we het concert prettig afsloten.

Zo 13 mrt Jaarvergadering

Branka en Anita Secic en Mia Hahnraets als jubilaris Iris Secic als muzikant van het jaar en Mandy en Lyn v Ooijen als geslaagd voor hun eerste muzikaal examen, waren de smaakmakers op onze jaarvergadering. Naast de bekende gang van zaken waarbij alle items de revue passeren die op een jaarvergadering thuis horen waren er ook diverse leden die gefetteerd werden. Onder hen Mia Hahnraets die inmiddels al 40 jaar lid is van de vereniging wat wel als unicum gezien mag worden. Door de bond werd zij ook nog gedecoreerd met het gouden insigne welk toch wel toebehoort aan een uitstervend ras. Het is maar de vraag of er straks nog leden zijn die zo lang lid blijven van een en dezelfde club. Tijdens de vergadering werd ook ons nieuwe jaarprogramma besproken en dit zal binnenkort op deze site terug zijn te vinden.

Za 6 feb kinderoptocht Heerlen

Met nieuwe hoeden trokken we richting de spuiklep. Gezien de foto's zag het er fleurrijk uit. Zoals reeds meerdere jaren speelden we ons repertoire en wachten op de trein die ons naar het centrum bracht. De zon scheen waardoor het behoorlijk druk was in het centrum van Heerlen. Nadat we de ronde gemaakt hadden trokken we weer voldaan huiswaarts naar de volgend optocht.

Zo 29 feb karnavalsstoet Maasmechelen

Goed gemutst en ook nog een prettig zonnetje maakten van deze optocht een prettige middag. Het was erg druk langs de route en velen genoten van het gebodene. Prinses Marijke heeft zich weer goed gepresenteerd, en dat ook nog met meerdere jeugdigen die met veel plezier meeliepen. Binnenkort wordt het programma voor 2016 bepaalt, en dan weten we wat er nog meer voor ons te wachten staat.

***