Verslagen 2017

Di 19 dec Kerstconcert Zorgcentrum Huize Louise Brunssum

Om het kerstgevoel er in te houden stond er ook dit jaar weer een kerstconcert op de rit. Dit jaar speelden we in zorgcentrum huize Louise Brunssum. Voor de pauze speelden we ons regulier programma waarbij de bewoners enthousiast mee deden. Na de pauze was het kerst repertoire aan de beurt. Ook dit werd enthousiast ontvangen. Na afloop werd dan ook de wens uitgesproken door de leiding of we volgend jaar wederom wilden komen spelen. En daar hebben wij natuurlijk enthousiast positief op gereageerd.

 

Zo 5 nov Koffieconcert Hoensbroek

Ons jaarlijks koffieconcert stond weer op de agenda. Hoensbroek was the place to be. Diverse korpsen zouden die dag een selectie ten gehore geven van hun kunnen. Zo gezegd zo gedaan, Prinses Marijke dus ook. Niet meer dan 10 nummers zouden we op de planken brengen inclusief een verzoeknummer. Eleni was het nummer dat we speelden voor Mia Hanraets die helaas niet aanwezig kon zijn van wegens een maleur. Ze zou uitgeroepen worden tot erelid aangezien zij onder andere al meer dan 40 jaar lid is van de vereniging. Maar met de moderne hulpmiddelen werd een filmpje gemaakt waardoor zij kan zien dat we speciaal voor haar gespeeld hebben. Na een succesvol concert verder en goede respons van de andere korpsen gingen we weer tevreden naar huis.

Zo 30 jul Barbecue Heerlerbaan

Onze jaarlijkse aktiviteit bestond dit jaar uit een goedverzorgde barbecue, waarbij we gelukkig buiten konden zitten. Het was bij uitstek ook nog het moment om alvast naar de nieuwe stukken te luisteren welke we in de toekomst zullen gaan spelen. Geslaagd dus!

Zo 30 jul Concert Oranjehof Heerlerbaan

Het inmiddels jaarlijkse concert vond dit jaar binnen plaats omdat het nog al wat hard waaide, en men de kapsels van de aanwezige dames niet wilde verstoren. Van te voren hadden we nog het repertoire gerepeteerd, wat wel goed paste aangezien we een aantal nieuwe stukken zouden spelen. Door dat het een terugkerend concert is spreekt het zich rond en waren er duidelijk weer meer toeschouwers dan vorig jaar. De aanwezigen kregen een enthousiast concert voorgespeeld, wat zelfs resulteerde in 3 zugabe's (om het in goed nederlands te zeggen).

Zo 23 jul WMC

Marijke dan toch nog aanwezig op het WMC??????

Plaats genomen op de tribune als toeschouwer, dus aanwezig op het WMC. Of niet soms?

Zo 12 mrt 2017 Jaarvergadering

Tijdens de jaarvergadering kwamen de bekende agendapunten langs welke allemaal vlot afgehandeld werden. Na de vergadering was het de beurt aan een 40-jarig lid om in de bloemetjes gezet te worden. Ellis Heinrichs is de persoon in kwestie. Zij is inmiddels al 40 jaar lid, daar zijn er niet veel van. De meeste tijd is zij actief geweest op de dwarsfluit, de laatste jaren is zij enkel nog lid, maar niet meer muzikaal actief. Ze werdt gefetteerd door de leden en kreeg oa een mooie ruiker.

Zo 18 jun 2017 Jubileum Drumband Marijke

We waren al vroeg op stap want we mochten de feestdag van Drumband Marijke openen. Door het uitvallen van een ander korps hadden we wat meer tijd om op te bouwen. Dit was ook wel nodig want we hadden al een tijdje niet meer geconcerteerd, dus was het zoeken waar we alles moesten neerzetten. Het concert verliep voortvarend. Door het vroege uur waren er niet veel mensen al aanwezig wat natuurlijk jammer was. Maar ja! We speelden 2 stukken voor de eerste keer, wat gelukkig goed verliep. Na afloop was er nog een streetparade en een optreden van slagwerkgroep "Lift-off". Al met al een afwisselende dag.

***